Veilig in het buitenland

Uw gewone comfortzone verlaten, daar draait het allemaal om als u reist. Maar dat betekent ook dat u misschien wordt blootgesteld aan risico’s waar u zich niet bewust van bent en dat uw normale veiligheidsnet er niet meer is. Of u nu een ervaren of een gelegenheidsreiziger bent, hou altijd enkele zaken voor ogen zodat uw reis veilig en stressvrij blijft. Onze tips:

1.Leer de lokale noodnummers

Zoek ze op in uw gids zodat u zeker ten minste één nummer kent dat u kunt bellen in geval van nood, of bekijk de volledige wereldwijde lijst.

2.Let op met wat u op uw bagagetags schrijft

In plaats van uw volledige naam en adres schrijft u beter uw familienaam en uw telefoonnummer op uw bagagetags. Zo geeft u dieven geen informatie.

3.Neem uw voorzorgen bij geldautomaten

Kies indien mogelijk een geldautomaat binnen, en zorg ervoor dat er niemand te dicht bij u staat. Als ze niet weggaan, zoek een andere machine. Verscheur onmiddellijk de tickets uit de geldautomaten. Als u extra veiligheid wil, koop dan een vooruitbetaalde Visakaart met een tijdelijke pincode.

4.Wees veilig online

Als u op uw hotel of in een cybercafé een gedeelde computer gebruikt, bewaar daar dan geen wachtwoorden of persoonlijke gegevens op en gebruik zeker niet uw kredietkaart. Wis uw persoonlijke zoekgeschiedenis zodra u klaar bent met uw sessie of gebruik de “privémodus” van uw internetbrowser (Ctrl + Shift + N op Google Chrome of Ctrl + Shift + P op Firefox). Dan bewaart de browser uw zoekgeschiedenis, wachtwoorden en cookies niet als u klaar bent met uw sessie en alle vensters hebt afgesloten.

5. Neem een reisverzekering

Zorg er voor vertrek voor dat u een reisverzekering afsluit die zowel het verlies van bezittingen en de eigen gezondheid dekt – als bijvoorbeeld repatriëring bij een ernstig ongeluk.

6.Bereid u veilig voor: zorg voor back-ups

Tot slot: steek papieren kopieën van levensbelangrijke papieren zoals uw paspoort of de polis van uw reisverzekering in een aparte zak, apart van de originelen. Zorg ervoor dat ze toegankelijk zijn in elke situatie, zorg dus voor een elektronische versie en mail ze naar uzelf of bewaar ze in een veilige cloudopslagdienst.

Hou deze 6 tips in uw achterhoofd zodat u beschermd bent en dat u zorgeloos van uw reis kunt genieten.